En sväng till Mariefred

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHade en diskussion på FB om min trogna gamla Suzuki-utombordare. Min kompis stack hål på myten om den troheten och påminde om de gånger han ryckt ut med ersättningsmotor eller hjälpt till att köra henne till verkstad. Och jag påmindes om hennes kryptoaggressiva dragning till att stanna och blåvägra i slussar. Nå, vårt förhållande är väl som de flesta gamla förhållanden. En del kärlek två delar vrånghet. En fördel är iallafall att ingen vill sno en gammal tvåtaktare!

5 svar till “En sväng till Mariefred”

 1. Petter Lindgren Says:

  Men hur lång tid tar det att ta sig till Mariefred tro? I sedvanlig halvvresig sydväst, på ett ungefär. Tänkte mig en tur, och enligt sjökortet ser det ut som en dag dit och en dag hem.
  Kör oclså tvåtakt för övrigt, om 5 hästar.

 2. Jo, en dag dit och en dag hem, om man startar i ottan, har bra med ork och tur med vinden. Annars är det en god idé att dela upp resan. Normalt tar seglingen till det yttre av Gripsholmsfjärden där den mynnar mot Södra Björkfjärden 6 till 8 timmar. Eller 4 timmar på motor om man har bråttom. Seglingen därifrån till Mariefred kan vara avverkad på allt mellan 2 och 4 timmar beroende på vinden. Ett väl skyddat nattläger är lagunen vid Herrestaviken vid fjärdens västra sida. Mycket båtar i semestertider, men gott om plats, mycket svajplats!

 3. …SAMT den trevliga lilla klubbholmen Hagskär mitt i inloppet till Gripsholmsfjärden. Inte dumt alls.

  • Petter Lindgren Says:

   Tackar för dessa fina tips! Lämnar rapport så småningom. Det fina med turer av detta slag är att det bara är att köra nosen i närmsta vassrugg och ta bussen hem, om man tröttnar.

   • Så sant! Eller också slår man på moteuren och är hemma på ett kick!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: