…och så plums igen då!

Båten sjösatt. Hon läckte mindre än nånsin, troligen till följd av den sena våren och den svårflörtade vårvärmen. Piece of cake! Trevligt!

Ser att nybyggda träfolkan Majochre är till salu. Ett unikum för en blygsam knapp halv mille. Ja, blygsam, absolut. Förmodligen är det bra billigt i förhållande till arbetsinsats och material.

Och som vanligt baxnar man litet då man betänker andrahandsvärdet i Sverige hos folkor byggda på 50- och 60-talen. Att vi inte förstår att värdera våra träbåtar bättre!

Annonser

3 svar to “…och så plums igen då!”

 1. Snacka om mycket båt för pengarna. Du kan få en fin träfolka för drygt 20 000:-. Det är både skandal och ett klipp för dem som förstår. I Tyskland är dom dyrare. /1233 Kismet

  • swe52 Says:

   Jo. För 495 tusen skulle du kunna köpa typ 20 äldre folkor. Men vem fanken orkar vårrusta 20 folkor… 😉 Nå, skämt åsido – i takt med att träbåtar sågas upp på löpande band pga vanskötsel för att folk inte förstår deras sanna värde, kanske folkornas pris kommer att modereras. I framtiden. Vi får väl hålla i vad vi har och sköta om dem med pietet så länge. Och kanske inte ens rädas oöverstigligheter som byten av kölplankor etc. Även om man kommer över en schysst folka för 20 papp, bör man inse att ägarskapet lika mycket är en förvaltning av ett kultruransvar. Frågan är vem som egentligen bestämmer – om vi äger våra träbåtar eller om det är dom som äger oss.

 2. Lars Gleby Says:

  Tja, träbåten har sin ägare och han eller hon är ju utbytbar. Bedagade Bettan blinkade busigt och jag föll som en fura förra året. Undrar egentligen vad jag gett mig in på, men jag får väl hålla henne nöjd och glad så länge jag kan, tills hon avspisar mig och finner en annan ägare att äga. Men visst är det ett kulturarv med ansvar att sköta om en träfolka, även om det inte ännu känns motbjudande att kräla längst inne i förpiken och kladda in henne med linolja och terpentin.
  Fast det är ju mest för att hon seglar så gudomligt man håller på.
  /Lars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s