Jomenvisstsjutton kan den svømme! (2)

vykort2Återkommen till storstan kan jag konstatera att vi fick en segling där alla vädertyper utom orkan och jordbävning ingått. Då vi gick ut var det tung högsommar, i går morse vaknade vi i Napoleonviken på Ägnö i friskaste höstluft. Allt det inom loppet av en vecka.

Vi har haft ett par riktigt gruvsamma åskväder över oss, och varit med om att håret ställt sig rakt upp i den laddade luften (en otäck erfarenhet jag gärna sluppit – det är nog bättre att gå på krogen när det åskar istället för att segla!). Trots smärre rediga rotblötor har vädret och vindarna ändå varit trevliga.

Kapten var undertecknad, och gastar var tre vänner varav två tidigare delägare till Kåre – fast ibland har rollerna skiftat litet hipp som happ. Besättningen tackas för en härlig segelvecka som faktiskt kändes som två. Och Kåre ligger numera vid bryggan och ler.

3 svar till “Jomenvisstsjutton kan den svømme! (2)”

  1. Napeleonsviken gästade även jag med familj och folka, och sedan blev det en femdagarstur (rekord för mig) i närliggande farvatten, dock inte så långt säderut som till Nynäs. Läskigt det där med åskvädret! Ställde sig hå¨ret verkligen på ända, eller var det bara et poetiskt uttryck? Vi hade bättre tur med vädret, och prickade den dör högtrycksveckan (förraförra veckan, typ).

    • Jo hu ja! Ingen poesi här inte, utan hard core real life! Vi låg mitt mellan två åskfronter, ett över Tyresö och ett över Värmdö och alla lösare hårstrån, som inte redan klistrats fast mot knoppen av regnet, stod spikrakt upp i vädret. Riktigt obehagligt, men vi var ju just precis på väg in i Napoleonviken och så snart hade vi lagt till lagade vi mat, korkade upp ett vin och låg i ruffen och tryckte resten av kvällen och garvade åt regnet som smattrade. Slutet gott allting gott, som oftast. Gastar var f.ö av oss båda väl kända gotlänningar. Vi hade riktigt trevligt.

      • Å! Kul med dessa gastar! Kommer säkerligen att hänga vid F 1031 nästa vecka, så kanske kunde vi försöka oss på ett sammanträffande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: