Sådärja…

IMG_2171Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja. Sådärja.

Och nu då? Segla lite kanske? Flyga lite? Svømme litt?

10 svar till “Sådärja…”

 1. Utrulig snyggt! Är det masivträ i lockena eller plyf? Flera limmade brädlappar? Vadan den där lilla mahognylisten längst ner, som ser ut att sitta fast i skottlappen (durken)?

  • Tackar tackar! Tycker själv att sittbrunnen börjar närma sig en någorlunda ståndsmässighet nu. Listerna du frågar efter är enbart dekorativa, de kom till då jag och dåvarande delägare byggde durkarna 1990. Vi var väl inte så duktiga på det där med måttagning nån av oss, så det visade sig att durken inte nådde riktigt fram till skottet då vi var färdiga. Listen blev en smart lösning att dölja vår oskicklighet med! (Se där, hemligheten bakom säkert månget dekorativt element här i världen!).
   Rodde förresten förbi din båtklubb här om veckan. Där låg fem folkor rätt koncentrerat i sällskap med en plastanka och ngt. annat träaktigt. Funderade om någon av folkorna var din. Var det så?

   • Nej, jag ligger längre in, så långt man kan komma in mot bron varefter motorbåtarna tar vid. Fick frågan förra våren om jag ville ligga vid den såkallade folkbåtsbryggan, men tackade nej eftersom jagb har så himla trevliga båtgrannar där jag ligger nu, längst in i det lugna, idylliska. Skönt att höra att du inte seglat så värst mycker ännu, för det ar inte jag heller. Men ska ut i aug.

  • …och luckorna är massiv mahogny, litet som jag haft legat i åratal just för det här ändamålet . Limmade plankor, 2 per lucka.

 2. loukellypublishing Says:

  du e så jävla duktig, det e fan en talang

 3. Det var jävelen vad stiligt det blev! Nästan så jag blir sugen på att bygga nya kistbänkar själv. Men det blir nog snarast nya bottenstockar och mastfot i vinter. Hur är din mastfot konstruerad? Som det är nu på Grisslan så står den bara rakt på förstäven/kölplankan, och det läcker alltid lite när man seglar hårt (och det är ju så förbaskat kul att pressa skutan lite).

  • Jomen tack! Är rätt nöjd själv! Kåres mastfot? Den är skruvad i en 4-5 cm tjock ekplanka som i sin tur är skruvad i kölplankan. Om hon läcker mer än vanligt vid hårda påfrestningar är jag inte r i k t i g t mannen att bedöma, eftersom hon småläcker litet hela tiden på kryss – vafalls, han är väl inte begåvad med en folka som inte läcker alls vid normal användning?

   • Ha ha, nej så klart hon läcker! Men vanligtvis kanske någon liter per dygn i hamn, och varierande vid segling. Men pressar man henne (med kuling, motsjö och trettiofem graders lutning) så blit det riktigt tätt mellan pumpningarna, och detta håller i sig något dygn efter seglingen. Hon läcker inte alls i bordläggningen. Allt läckage kommer i spunningen sambord/kölplanka och särskilt under masten. Men så är det väl att ha en 60 år gammal kölplanka… vågar knappt tänka på hur muggig och sur den är inuti. Blir väl ett byte av den snart. Din planka borde väl också ha tjänat ut snart? Planer på att byta?

   • Hu! Det där ämnet försöker jag nogsamt undvika att närma mig… Man har ju sett hur bottenstockarna mått.

   • …men visst. Jag känner igen det där att det kryper in litet vatten i trakten av mastfoten jag med. Tänker mig också jag att detta kan komma från lasken mellan stäv & köl. Vid påfrestningar & kryss pumpar Kåre oftare, men jag har inte helt klart för mig var vattnet kommer. Hon har nog inte fullt så tät bordläggning som Grisslan verkar ha, Kåre, men näst intill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: